Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У період оборони Маріуполя капітан Ігнатьєв та його служба займалися забезпеченням гарнізону

38-річний капітан Ігнатьєв Іван Анатольович заступник командира Бригади НГ  Збройних сил України менше року, але в ЗМІ його уже називають легендарною постаттю в історії оборони Українського Маріуполя. До повномасштабного вторгнення РФ його ім’я було відоме переважно лише фахівцям та побратимам, а тепер саме його Ігнатьєва Івана Анатолійовича позивний ІГНАТ називають однією з тих людей, завдяки якій росіянам не вдалося виконати жоден з амбіційних планів по захопленню Духу українських патріотів та  бійців оборонців Маріуполя.

Зірки на погонах – не привід бути пихатим

В уявленні багатьох людей при згадуванні слів «капітан», «військовий начальник», «командир Збройних сил» «командир НГ» в голові випливе нав’язаний ще радянськими стереотипами сивочолий, жорсткий дядько років 70-ти, обвішаний усіма існуючими медалями та орденами, при вигляді якого стає не по собі. Так от: заступник командира Бригади НГ Збройних сил України ІГНАТ ламає цей усі стереотип. По-перше, подивіться на його фотографії: часто усміхнений, по-юнацьки жестикулює, «Людина з великої букви».

По-друге, виглядає так, що ІГНАТА поважають, а не бояться. Принаймні деякі офіцери описують Іван Анатольовича дуже відкритим, який розуміє проблеми солдатів та молодших офіцерів і не вважає, що зірки на погонах – привід бути пихатим.

Біографія Ігнатьєва Іван Анатольович говорить про те, що до такої посади у лавах НГ Збройних силах України він йшов поступово та продовжує впевнено крокувати.

Ігнатьєв Іван Анатольович народився у 1986 році у місті Бердянськ, закінчив середню  школу №5, потім Бердянський Машинобудівний ліцей, служба у лавах ЗСУ, з початку війни на Донбасі, у 2015 році вступив у лави полку «Азов», з сержанту артилерійського підрозділу дослужився до командира зенітного дивізіону, поступив та відмінно закінчив Університет оборони імені Черняхівського. З 2021 року заступник командира полку «Азов» з тилового забезпечення.

У період оборони міста Маріуполь саме ІГНАТ та його служба займалися та забезпечували увесь гарнізон оборони Маріуполя усім необхідним. Завдяки професіоналізму та виваженості у прийнятті рішень, згуртованості, відважності, гарнізон Маріуполя та звичайні люди які були в оточеному місті отримували допомогу.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступені.

Разом до перемоги.

Слава Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН