Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Кривому Розі розробляють трал для розмінування територій

Кривий Ріг, одне з найбільших міст України, стало місцем створення нового розмінувального тралу, який допоможе значно прискорити процес розмінування земель, усіяних небезпечними боєприпасами. Цей трал був розроблений на базі будівельного екскаватора та має допомогти в очищенні земель від мін та снарядів росіян.

Ця нова машина пройшла польові випробування та отримала позитивну оцінку фахівців. “Створений робітниками з Кривого Рогу розмінувальний трал пройшов польове випробування. Найближчими роками така машина матиме багато роботи з розмінування територій України”, – повідомив розробник.

Підприємство тепер очікує на сертифікацію своєї техніки та зворотний зв’язок від рятувальників, які використовуватимуть цю техніку для розмінування земель. Розробники сподіваються, що цей трал зможе бути переданий піротехнічним підрозділам Державної служби з надзвичайних ситуацій України після удосконалення та отримання відповідної сертифікації.

Застосування тралу розмінувань допоможе прискорити процес очищення земель від небезпечних боєприпасів, що дуже важливо для безпеки жителів. Цей новий трал розмінувань став ще одним прикладом того, як інноваційні розробки в Україні можуть допомогти покращити безпеку та якість життя людей.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН