Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники Держекоінспекції на Херсонщині фіксують збитки завдані державі через обстріли

Наслідки численних злочинів росіян відчуватимуть покоління людей, навіть за межами держави. Українська земля в буквальному сенсі страждає від окупантів.

Відповідно до методики визначення розміру шкоди, завданої землі, ґрунтам внаслідок надзвичайних ситуацій та/або збройної агресії та бойових дій під час дії воєнного стану затвердженої Міндовкілля співробітники Інспекції розраховують збитки завдані державі.

Від початку повномасштабної агресії російської федерації в Херсонській області шкода за засмічення земель будівельними відходами та уламками бойових частин ракет і снарядів станом на 01.05.2023 року склала понад 3️⃣0️⃣0️⃣ тис. грн.

Роботу інспекторів уповільнює часткова окупація м. Херсон, масштабні мінування та постійні обстріли з боку ворога. Всі збитки будуть зафіксовані та розраховані, що дасть змогу притягнути рф до відповідальності за вчинені нею екологічні злочини та забезпечити компенсацію шкоди довкіллю з використанням усіх форм матеріальної відповідальності за завдану Україні екологічну шкоду.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН