Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Представники Асоціації болгар України в Одесі передали книги для бібліотек Херсона

Про це на своїй сторінці  у Фб повідомила представниця Одеської ОДА  Ярослава  Різникова.

“Друзі! А ми продовжуємо реалізовувати проєкт зі збору книг для розорених російською ордою бібліотек Херсонщини! Цього разу до нас з книгами на суму 5000 грн. завітали представники Асоціації болгар України (очільник – Антон Кіссе) – віце-президентка Асоціації Світлана Драгнєва та директор Всеукраїнського центру болгарської культури Дмитро Терзі”, – Ярослава  Різникова.
“Відомо, що читати корисно. А читання в умовах війни – це ще й своєрідні ліки від стресу. Тому ми підібрали для бібліотек Херсонщини українські книги, що обов’язково привернуть увагу читачів різного віку. Це і дитячі казки, і дорослі філософські романи, і книги, що входять до шкільного циклу, і поезія. Але у всіх них особливо чітко проявляються такі сенси як сила людського інтелекту, доброта, мужність, поняття вірності і відданості присязі, честі, що нині знаходять особливий відгук у серцях громадян України, які виборюють свою незалежність і свободу. Щоб хоч якось підтримати героїчних херсонців, ми й вирішили приєднатись до цієї важливої акції #УкраїнськакнигадлябібліотекХерсонщини“, – говорить п.Світлана Драгнева, передаючи книжкові скарби до пункту збору в Одеській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. М.Грушевського.
А Дмитро Федорович Терз  додав:
“З перших днів широкомасштабної війни ми намагаємось посильно допомогти – підтримуємо членів товариства, надаємо гуманітарну допомогу, влаштовуємо благодійні концерти. Ми багато років займаємось питаннями болгарської культури. І ми прекрасно розуміємо, що розорення бібліотек на окупованих територіях та нищення в них україномовних книжок є спробою стерти національну свідомість та історичну пам’ять українського народу. Хай наш внесок допоможе підтримати херсонців та сприятиме відновленню Херсонщини”.
Щиро дякую кожному учаснику акції!
 Ярослава  Різникова  усвоєму дописі закликала  всіх бажаючих долучитись до збору #УкраїнськакнигадлябібліотекХерсонщини.
 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН