Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Поліція відкрила 32 кримінальні провадження за фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині

росіяни цілодобово гатили по Херсонщині з реактивних систем залпового вогню, артилерії, танків, авіації та БПЛА. Постраждали населені пункти Бериславського та Херсонського районів. Окупаційні війська вкотре атакували з авіації с.Кізомис, керовані авіаційні бомби впали у воду, руйнувань житлових будинків не зафіксовано. Росіяни скинули три авіаційні бомби на місто Берислав, пошкодивши територію цеху заводу, де сталося займання на площі 200 кв.м.
З лівого берега Дніпра армія рф обстріляла з «Градів» та артилерії житлові квартали Херсона, ворожі снаряди влучили у багатоповерхові та приватні будинки, автомобілі, дорожнє покриття. У будинках під час обстрілу ударною хвилею вибило вікна, балконні рами, також пошкоджені фасади та дахові покриття. Найбільше постраждали мікрорайони Корабел, ХБК та дачні ділянки. Через ворожі обстріли у деяких районах міста зникло світло, але енергетики вже працюють над скорішим вирішенням проблеми. На місцях «прильотів» працювали надзвичайники та поліцейські, які збирали речові докази та документували наслідки ворожої атаки з боку окупаційних військ рф.
За минулу добу поліція відреагувала на 318 заяв і повідомлень громадян про кримінальні правопорушення та інші події. За фактами воєнних злочинів російської армії на Херсонщині відкрито 32 кримінальні провадження.
За усіма фактами поліція відкрила кримінальні провадження за ст.438 Кримінального кодексу України «Порушення законів та звичаїв війни».
Поліція Херсонської області.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН