Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Медики лікарні Карабелеша співпрацюють з психологами

Медики херсонської лікарні ім.Є.Карабелеша психоемоційно відновлюються. Всеукраїнська програма ментального здоров’я «Ти як?» – в дії.

Допомагаючи іншим – не нашкодь власній безпеці. Це головний принцип надання грамотної і високоякісної допомоги. Крім фізичного навантаження людина часто потрапляє під прес навантаження емоційного – витрачає багато внутрішньої енергії і потребує, як кажуть, перезавантаження. А якщо на це немає часу, а обов’язок кличе не зупинятися і залишатися в обоймі з колегами і випромінювати чуйність, співчутливе ставлення до чужої біди і йти впевнено вперед, не проходячи повз чужий біль? У воєнний час медикам непросто – вони перебувають на лінії свого фронту, де у двобої із недугою, як правило, виходять переможцями. І вони також потребують допомоги. Бо такі ж люди, зі своїми переживаннями, хвилюваннями за сім’ю та рідних, В Україні почала працювати програма ментального здоров’я «Ти як?» Сьогодні це як пароль турботи і небайдужості. Такої турботи потребує кожен. У Херсонській міській лікарні ім.Є.Є.Карабелеша долучилися до програми, подбавши про психологічний стан співробітників.

Так, у співпраці з Фондом Рената Ахметова з питання психосоціальної підтримки 37 медичних працівників відвідали групову консультацію психологів офлайн. Запланована участь 42 лікарів в онлайн семінарах з психотерапевтичного напрямку за участі ізраїльських фахівців на звернення посольства України в Державі Ізраїль. 14 медиків вже мали змогу попрацювати з відомим психологом ЮНІСЕФ і отримати психоемоційну підтримку.

У медичному закладі для надання психосоціальної допомоги працюють психолог, психотерапевт, 5 лікарів, які пройшли курс «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP» на платформі Національної служби здоров’я України.

Планується навчання 36 лікарів та 37 медичних сестер лікарні на курсі «Ведення поширених психічних розладів на первинному рівні медичної допомоги із використанням керівництва mhGAP» на платформі Національної служби здоров’я України.

Після отримання сертифікатів медичними працівниками про проходження навчання на вищезазначеному курсі заклад у 2023 році планує подати пропозицію за пакетом медичних послуг 51 «Супровід та лікування дорослих та дітей з психічними розладами на первинному рівні медичної допомоги» та надавати допомогу задекларованому населенню, що потребуватиме такої.

Галина Лисенко

Поділитись публікацією

Один коментар

  1. У цей складний для нас усіх час потреба психологічної допомоги є вкрай актуальною.

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН