Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Бериславська міська рада знайшла партнерів для відновлення міста

8 квітня 2023 року в м. Києві Бериславська міська рада, Агентство міжнародного співробітництва асоціації муніципалітетів Королівства Нідерланди VNG International (Ві Ен Джі Інтернешнл) та Асоціація Міст України підписали Меморандум про взаєморозуміння за проєктом «Підтримка відновлення місцевого самоврядування та відбудови і реконструкції громад в Україні». Даний проєкт є частиною програми «Сталий розвиток через вдосконалене місцеве врядування» (SDLG), що фінансується Міністерством закордонних справ Королівства Нідерланди.

VNG International має багаторічний досвід у зміцненні місцевого самоврядування в Україні з 1996 року у партнерстві з Асоціацією Міст України.

Програма SDLG спрямована на підтримку структур управління на рівні місцевого самоврядування для їхньої більшої інклюзивності та кращого реагування на потреби громадян.

Загальна мета проєкту: технічна підтримка у розробці Плану місцевого відновлення громади, експертна, організаційна, технічна та фінансова підтримка в реалізації одного або кількох пунктів Планів місцевого відновлення шляхом надання грантів у розмірі до 120 000 євро на громаду, а також допомога в отриманні доступу до національного/міжнародного фінансування для більших пріоритетів відновлення, експертна допомога та підтримка для налагодження співпраці між представниками місцевого самоврядування, громадянами та муніципалітетами Нідерландів, поширення отриманого досвіду та найкращих практик пілотних проєктів серед територіальних громад в Україні.

Підписання Меморандуму надасть новий поштовх до розвитку співпраці у сфері міжнародного співробітництва для вдосконалення діяльності органів місцевого самоврядування, обміну досвідом, розв’язанню питань щодо відновлення територіальної громади, постраждалої від війни. У свою чергу Бериславська міська рада й надалі активно братиме участь у проєктній діяльності та тренінгах, організованих VNG International.

Разом до відновлення Бериславщини!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН