Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині виявлено та знешкоджено більше 56 219 вибухонебезпечних предметів, – Херсонська ОВА

У Херсонській області наразі триває процес розмінування території, на якій відбувалися бойові дії, де стояли окупаційні війська рф та куди вони вели свій прицільний вогонь.

Це важливий процес, який дозволить забезпечити безпеку жителів та відновити нормальне функціонування на території, що зазнала бойових дій.

Загалом, на деокупованій Херсонщині сапери обстежили 28229,8 гектара територій, з них 24303,5 гектара – землі сільськогосподарського призначення. Було виявлено та знешкоджено більше 56219 вибухонебезпечних предметів, що стало можливим завдяки наполегливій роботі спеціалістів та їхній пильній увазі”, – повідомили в Херсонській ОВА.
Розмінування території Херсонщини, на якій відбувалися бойові дії, є однією з найбільш важливих та небезпечних операцій.
За останні кілька  місяців  у Херсонській області відбулася значна кількість вибухів на мінно-вибухових загрозах, тому сапери продовжують роботу в рамках розмінування.

Загалом, процес розмінування в Херсонщині є довготривалим та вимагає великих зусиль, проте  повинно  забезпечити в майбутньому  безпеку мешканців та нормальне функціонування економіки регіону.

Український  південь.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН