Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З Одеської опери звільнили головного диригента через співпрацю з чоловіком росіянки Нетребко

Адміністрація Одеської національної опери повідомлила про дострокове переривання контракту та звільнення з посади головного диригента театру В’ячеслава Чернухо-Воліча. Причиною переривання контракту стало прийняття паном Волічем особистого, неузгодженого із дирекцією театру рішення щодо диригування виставою у Бакинській опері (Азербайджа́нська Респу́бліка), де напередодні відбулися кадрові зміни та на посаду директора було призначено Юзіфа Ейвазова.

Юзіф Ейвазов – чоловік російської оперної співачки Анни Нетребко, яка підтримує військове вторгнення в Україну та включена до санкційних списків.

“Адміністрація театру вважає неприпустимими такі дії головного диригента національної опери в час, коли відбувається повномасштабна військова агресія рф проти України. Позиція митця, що представляє українське мистецтво на міжнародному рівні, повинна бути чіткою та зрозумілою: засудження варварських дій росії проти нашої Держави та неприйнятність жодних контактів з представниками «руського миру» та тими, хто підтримує російських агресорів”, – зазначили на офіційній сторінці
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН