Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одеська тенісистка Еліна Світоліна зібрала 100 000$ на допомогу українцям

Тенісистка Еліна Світоліна провела благодійний турнір перед своїм першим матчем у Чарльстоні та зібрала 100 000$ на допомогу українцям. Про це стало відомо зі сторінки в Instagram спортсменки.

У заході взяли участь 14 тенісисток WTA і 22 аматори, які зіграли у парному розряді.

“Дуже важливо продовжувати допомагати українцям у цей важкий час. Для мене дуже особливо, що ми можемо допомогти різними способами, і ця спроба сьогодні справді зворушила моє серце, тому дякую. Війна в Україні не закінчилася, і кожен з нас воює на своєму фронті і робить те, що може, по-своєму. Слава Україні!”, — написала тенісистка.

Одеська тенісистка Еліна Світоліна зібрала 100 000$ на допомогу українцям перед матчем у Чарльстоні
Еліна Світоліна та учасники благодійного змагання. Фото: elisvitolina/Instagram

Еліна Світоліна повернулася до туру WTA під 1081-м номером світового рейтингу. До свого першого матчу у 2023 році тенісистка готувалася під керівництвом нового тренера, нідерландця Рамона Сльойтера.

У Чарльстоні Світоліна розпочала турнір з матчу проти казахстанської тенісистки Юлії Путінцевої. Українка здобула перемогу у першому сеті, однак у підсумку поступилася 1:2 у майже тригодинній грі.

Еліна Світоліна — 28-річна українська тенісистка з Одеси, колишня перша ракетка України та третій номер світового рейтингу WTA, бронзова медалістка Олімпіади-2020 та чемпіонка Підсумкового турніру 2018 року, Володарка 16 титулів WTA, серед яких турніри серії 1000 в Дубаї, Римі й Торонто.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН