Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Співробітники херсонського музею продовжують працювати під обстрілами

Про сьогоднішні умови роботи у Херсоні розповіли представники Херсонського художнього музею:

– Кожного дня херсонці, які залишилися в місті, наражаються на небезпеку. Але незламний дух не дозволяє їм сидіти, склавши руки! Місто продовжує жити і працювати!

Співробітники краєзнавчого музею також самовіддано працюють, незважаючи на страшні реалії. Йдучи на роботу і повертаючись додому, музейники стають свідками обстрілів, бачать поранених людей, калюжі крові у місцях влучань. Один із працівників був буквально осипаний осколками. На щастя, обійшлося без поранень. Прильоти були і в саму будівлю музею. Аби захистити співробітників від осколкових поранень, під час роботи використовують легкі бронежилети. Нажаль, не вистачає касок для робіт у внутрішніх двориках закладу.

І ось новий випадок. Зранку директорка Ольга Гончарова побачила в кабінеті неочікуваний «експонат», який сам знайшов дорогу до музею, пробивши OSB-плиту, що закривала вікно!

Але навіть такі умови не можуть загасити жагу до роботи у наших ентузіастів! Про те, що працювати в кабінеті віднині вимушена у бронежилеті, Ольга Серафімівна розповідає з добрим гумором. Осколок снаряду, який прилетів до її кабінету, обіцяє здати у фонди, як яскраву ілюстрацію умов, у яких працюють співробітники музею.

Так виглядає наш небезпечний трудовий фронт сьогодні!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН