Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Миколаївщині судитимуть організовану групу «гауляйтерів» окупаційної «адміністрації Снігурівського району»

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно трьох членів організованої злочинної групи за фактами колабораційної діяльності та пособництва державі-агресору (ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Слідством встановлено, що у 2022 році під час окупації військовими РФ Снігурівської територіальної громади створено незаконний орган влади – так звану «Військово-цивільну адміністрацію Снігурівського району Херсонської області». Керувати нею було призначено проросійськи налаштованого жителя Миколаєва.
Псевдокерівник, усвідомлючи, що одноосібно він не зможе виконувати покладені на нього окупаційною владою обов’язки, створив стійке злочинне угруповання з числа місцевих жителів.
До складу групи він залучив колишнього мера Снігурівки та депутатку районної ради Баштанського району, яких призначив своїми заступниками.
На займаних псевдопосадах вони співпрацювали з окупаційною адміністрацією держави-агресора – так званої «ВЦА Херсонської області», висвітлювали свою діяльність в засобах масової інформації, проводили наради, зібрання, брали участь у публічних заходах з жителями Снігурівки, агітувати їх приєднатися до РФ та підтримувати дії країни-агресора.
23-25 вересня 2022 року на окупованій території Снігурівської територіальної громади обвинувачені організували та провели псевдореферендум щодо входження до складу РФ.
Вони перебувають у розшуку. У ході досудового розслідування суд наклав арешт на їхнє майно – житлові будинки, квартири, транспортні засоби, земельні ділянки. на загальну суму майже 8 млн грн.

Досудове розслідування – СБУ.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН