Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Держекоінспекція направила листа щодо стану сміттєзвалища до голови Новоодеської міської ради

31 березня «Суспільне. Новини» розповіли про поточний стан сміттєзвалища, розташованого у місті Нова Одеса на Миколаївщині. Звалище займає близько 10 гектарів, при тому, що офіційна межа – 4,5 га, йдеться в сюжеті «Суспільного».

З даного питання Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу повідомляє, що наразі інспекція суттєво обмежена у реалізації своїх повноважень. Постановою КМУ від 13.03.2022 року № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану» припинено проведення планових та позапланових заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду на період воєнного стану, введеного Указом Президента України від 24.02.2022 року № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні».
Але водночас ціла низка законодавчих актів (Земельний Кодекс України, Закони України «Про охорону навколишнього природного середовища», «Про відходи», «Про місцеве самоврядування в Україні») закріплюють за органами місцевого самоврядування забезпечення раціонального використанням та безпечного поводженням з відходами на своїй території, ліквідацію несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів.
Тому інспекцією направлено листа до голови Новоодеської міської ради щодо стану міського сміттєзвалища, вжиття відповідних заходів реагування та надання інформації про проведені заходи.

Фото: Валентина Гурова/Суспільне Миколаїв

Державна екологічна інспекція Південно-Західного округу

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН