Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Науковиця ХДУ на міжнародній конференції розповіла про злочини російської армії проти мирного населення

З 27 по 29 березня в Universität Hamburg відбулася міжнародна конференція «Experiences of Violence and Notions of Temporality in Jewish History», в якій взяла участь Наталя Кузовова, завідувачка кафедри історії, археології та методики викладання Херсонського державного університету. 

Наталя Кузовова виступила з доповіддю «Life and Death, Violence and Temporality – A Preliminary Reading of Photographs from the Tcherikower Collection Showing Pogrom Victims and Pogromists» (разом з Prof. Dr. Monica Rüthers) «Життя і смерть, насильство і тимчасовість – Попереднє читання фотографій із колекції Черіковера, що показують жертв погромів і погромників» (разом з проф. д-р Монікою Рютерс).

Організаторами конференції є Universität Hamburg та Helmut-Schmidt-Universität. У центрі уваги опинився часовий вимір практик та досвіду антиєврейського насильства в європейській історії. Міждисциплінарний підхід дозволив розглянути практики виживання, коммеморацію та часові маркери досвіду насильства від давнини до сьогодення. В конференції взяли участь дослідники з Канади, США, Франції, Німеччини, Ізраїлю.

Наталя Кузовова долучилася до дослідницької групи «Gewalt-Zeiten. Temporalitäten von Gewaltunternehmungen» як запрошений дослідник у 2022 році. Звертаючись до драматичних та моторошних подій антиєврейських погромів, відображених у фотоколекції Черіковера (1919 р.), дослідниця висвітила також практики насилля та злочинів російської армії, спрямованих проти мирного населення, під час атаки на Київ у лютому-березні та на початку квітня 2022 року.

Більш детальну інформацію про конференцію можна знайти на сайті Universität Hamburg.

Інформацію надано завідувачкою кафедри історії, археології та методики викладання ХДУ Наталею Кузововою

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН