Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві безкоштовно видали понад 3 млн буханок хлібу та майже 2 млн бляшанок консерви

У Миколаєві з квітня минулого року діє World Food Programme (WFP) щодо видачі соціального хліба та консерви. За ці 10 з половиною місяців було роздано більше 3 млн буханок хлібу та майже 2 млн бляшанок консерви. Для забезпечення потреб містян до співпраці долучались хлібзаводи з трьох міст – Миколаєва, Києва та Дніпра.

Кількість пунктів видачі по місту на піку роботи програми перевищувала 50. Це були і територіальні центри надання допомоги, і заклади освіти та культури (школи, дитсадки, бібліотеки, будинки культури), і підприємства тощо.
Була створена система контролю видачі гуманітарної допомоги у вигляді продуктових карток.
Хочемо подякувати нашим партнерам за плідну співпрацю. WFP – за надання ресурсів, ГО «Тарілка» і БФ «Щедрик» – за координацію роботи програми, а миколаївським волонтерам – за допомогу з дистриб‘юцією.
Наразі пріоритети з надання харчової допомоги змінюються в сторону Херсонщини та територіальних громад Миколаївщини, які потерпають від обстрілів. Так, програма продовжить свою дію в 14 ТГ Миколаївщини та на всій деокупованій частині Херсонщини.
У зв’язку з цим з 1 березня 2023 року в Миколаєві припиняє свою роботу програма щодо видачі хлібу та консервів від WFP.

Разом з тим відмітимо, що Миколаїв і надалі буде забезпечено харчовою допомогою від WFP, але використовуючи інші інструменти підтримки.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН