Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нова Каховка відзначає річницю з дня заснування

Привітав містян, розкиданих по світу, мер Володимир Коваленко:

-Доля розкидала нас по всьому світі. На превеликий жаль, вже вдруге ми з вами змушені святкувати день заснування нашого рідного міста не в Новій Каховці.

За цей рік страшної війни ми стали абсолютно іншими: зрозуміли, що таке рідна земля, знайомі вулиці, друзі, рідний трудовий колектив, яскравість новокаховського сонця, смак джерельної води і багато того, що було буденністю, але тепер відбивається біллю і сумом в наших серцях і душах.

Ми зрозуміли, якою лагідною була до нас доля, що ми мали щастя жити саме в Новій Каховці – найпрекраснішій частинці нашої коханої України.

За цей час кожен з нас зазнав страху, горя, поневірянь. В той же час більшість із нас зустріла добрих людей, які прийшли на допомогу в час вигнання з рідної землі.

Місто, в якому ми щасливо жили, і в яке обов’язково повернемося, 71 рік тому створили унікальні люди, яких ми називаємо першобудівниками. Саме їх любов до життя стала основою того іміджу краси і доброти, яким славиться Нова Каховка на весь світ.
Прийде час, коли день народження міста ми будемо святкувати всі разом, з великим розмахом. Але сьогодні, в час боротьби за визволення рідної землі від загарбників, ми. своїми діями, думками, маємо допомагати всім, чим тільки можливо, Збройним силам України і молитися про найскоріше визволення рідного краю та повернення додому.
Ті повідомлення, які ми отримуємо від друзів, рідних і знайомих з Нової Каховки, відлунюються біллю в наших думках, кровоточать величезною раною в наших душах. Тим більше таких ран виявиться після звільнення і повернення додому…
Ми повинні усвідомлювати, як чекає Нова Каховка від нас допомоги. Ми, і тільки ми, як рідні діти, відновимо все те, чим славилось наше прекрасне місто 70 років. І нехай нам у цьому допоможуть єднання громади, власна відповідальність кожного, велика повага до тих, хто його побудував, хто зробив його прекрасною перлиною на півдні України, хто нині віддає життя за звільнення рідного міста від російських окупантів.
Я дякую всім, хто в різних куточках України і світу відгукнувся на святкування Дня заснування нашого міста!
З вірою в Бога, власні сили і з чистими благородними думками і намірами, готуємося повернутись в єдину, найкращу в світі, рідну Нову Каховку!

З глибокою повагою,

міський голова

ВОЛОДИМИР КОВАЛЕНКО

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН