Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В соцмережі з’явилося відео ракетного обстрілу Нової Каховки рік тому російськими військовими

Відео початку   російського вторгнення 24 лютого 2022 року в соцмережі виклав Ігор Йосипенко,  засновник Благодійного фонду “Українці переможуть!”.

Водночас в спогадах про 24 лютого  2022 року він повертається до  битви біля Шилової Балки,  де бійці ЗСУ тримали оборону до останнього, а одного з них – пораненого довелося переховувати в Бериславському районі в час окупації.

“Пройшов рік. Рік війни, випробувань, переосмислення всього, що було в мирному житті. У лютому 2022 року я перебував у Новокаїрах, плануючи з колективом – відкриття сучасного переробного виробництва на базі нашого агропідприємства. Думали, мріяли. Планували сіяти, збирати урожай. Вмить вранці війна всі зруйнувала плани. Близько 5 години, прокинувся від потужного вибуху, вибігши на вулицю, я побачив зарево, яке розривало небо зі сторони Нової Каховки. Наш охоронник сказав, що Україну бомблять. Друзі прислати у цей час відео і фото згарища у військовій частині Нової Каховки. Слово – «Війна» трагічно звучало з моїх вуст, бо моя дружина зі сну ледве розібрала, не вірячи в те, що відбувається. Вона з дітьми примчала до мене в село. Треба було думати, що робити далі. Вона помчала далі, оберігаючи найцінніше – трьох наших дітей. А ми з нашою командою збирали врожай, який він був тоді гіркий. Тіла спочатку 14 загиблих українських військових, які чинили супротив до останнього біля Шилової Балки, не пропускаючи ворога далі, а потім ще одинадцяти та одного пораненого, якого треба було спочатку сховати на правобережжі, а потім вивезти подалі від ворожих очей”, – розповів Ігор Йосипенко.

Повертається він і до подій в окупації .

“Тепер можна говорити і про те, що чимало ворожої техніки загубилось назавжди в степах правобережної Херсонщини завдяки нашій безстрашній команді. Ми стали побратимами, які взяли на себе місію волонтерства і підтримки, залишаючись з нашими місцевими жителями. Правий берег звільнено, але все поринаю поглядом до Нової Каховки, споглядаючи на те ранкове відео 24 лютого 2022 року. Нас зачекалися на лівобережжі Херсонщини, в Новій Каховці, яка повинна теж стати вільною під непохитним захистом українських військових, які повертають наші землі! Вклоняюся героям-захисникам, які ціною свого життя звільняють нашу область, Україну від російської навали! Українці переможуть!”, –  додав в розповіді Ігор Йосипенко.

Викладаючи в соцмережі  вперше відео обстрілу Нової Каховки вранці 24  лютого 2023 року, він додав, ще це буде  ще один відеодоказ військового злочину рф проти українського народу.

 

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН