Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Активісти у Миколаєві готують до друку книги для дітей військовослужбовців

ГО з Миколаєва готує книги для дітей, батьки яких повертаються з фронту

Нещодавно Український ветеранський фонд проводив конкурсу фінансування Варто+ГО. Однією із переможниць стала громадська організація “Асоціація учасників та інвалідів АТО” з Миколаєва, яка займатиметься, зокрема, й психологічною адаптацією дітей до повернення батьків з фронту.

Свій військовий досвід ветеран-мама чи ветеран-тато можуть переносити у цивільне життя, застосовувати фронтові мірки у мирному житті. У цей період підтримка від родини – це найважливіше. Про це мають знати не тільки дорослі члени сім’ї, а й діти та підлітки.

ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО” з Миколаєва готують та незабаром видадуть книги для дітей, які допоможуть їм психологічно адаптуватися до повернення батьків із фронту:
🔹 “Мій тато повернувся з війни”
🔹 “Моя мама повернулась з війни”

Книги пояснюватимуть дітям та підліткам особливості спілкування з батьком чи матір’ю, що повернулися з війни.

“Зміст книги подається у цікавій, доступній для дитини формі комікс з квестами. Будемо інформувати дітей про психоемоційний стан батька чи матері – ветерана чи ветеранки. Це дасть змогу захисникам і захисницям та їхнім дітям почуватися безпечно. Це також зніме напругу у стосунках, дозволить отримати доступ до негативних емоційних станів. Опрацювання цих станів веде до зростання здорової, ресурсної частини психіки всіх членів родини”, – переконані в організації.

Книги будуть розповсюджені по всій території України. Діти, які успішно пройдуть квести й навчання, отримають від організації подарунки: брендовані футболки з шевроном та рюкзак.

ГО “Асоціація учасників та інвалідів АТО” стали одним із переможців конкурсної програми #Варто+ГО. Український ветеранський фонд фінансово підтримав випуск книг.

Незабаром ми запустимо нову хвилю підтримки ініціатив громадських організацій для ветеранів. Стежте за оновленнями. Робимо сильних сильнішими!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН