Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В Україні винахідник розробив технологію знезараження повітря в приміщеннях

В Україні винахідник розробив технологію знезараження повітря, яка дозволяє знижувати ризик розповсюдження хвороботворних мікроорганізмів за допомогою природних факторів.

Революційну технологію можна застосовувати як для боротьби із небезпечним вірусом COVID-19, так і для порятунку військових та цивільних під час війни.

Протягом усієї історії людство бореться за своє існування. Знезараження повітря – один із найдієвіших способів створення комфортного середовища для людини.

Вченими доведено, що найбільш корисним для організму є перебування на берегах морів та океанів, де повітря набуває особливих властивостей і очищується за допомогою природних факторів, відтворення яких у лабораторних умовах досі було неможливим.

Натомість задля дезінфекції застосовувались штучні засоби: розчини на основі спирту, хлоровмісних речовин, перекису водню або ж обробки ультрафіолетом.

Але застосування цих засобів має ряд незручностей: сильний запах, вплив на здоров’я і самопочуття; не менш важливою є їх просторова обмеженість, зумовлена неможливістю дезінфекції великих повітряних мас – такі обсяги підвладні лише природі.

Натомість в Україні більше 25 років проводилась робота над віднайденням технології фільтрації та очищення повітря, що повторювала б процеси знезараження, які відбуваються у природі.

Після тривалих дослідів українським винахідником апробовано і підтверджено дієвість новітньої технології, за допомогою якої в ході експерименту протягом 40 хвилин було знижено чисельність хвороботворних мікроорганізмів, які не вловлюються фільтрами, на 99. 37%.

Очищення повітря за допомогою новітньої технології відбувається шляхом вилучення хвороботворних мікроорганізмів із повітря, їх подальшого утримання в’язкою поверхнею, зневоднення й перетворення на біомасу.

Винахід має великий спектр застосування, як індивідуального захисту людини від хвороботворних бактерій, так і масового – використання засобів дезінфекції повітря у медичних, лікувальних, житлових, офісних, освітніх закладах, торгових центрах, бомбосховищах, під час проведення екстрених операцій в умовах війни тощо.

Розроблена технологія дозволяє захистити людство від хвороботворних мікроорганізмів, вірусів (серед яких і небезпечний вірус COVID-19), очищує повітря від пилу, смогу, грибків, алергенів і нової загрози – радіоактивного пилу.

Природність нового методу очищення повітря робить його нешкідливим для людей та тварин. Новітня технологія очищення повітря була готова до презентації ще в лютому 2022 року, але через початок повномасштабної війни росії проти України, її довелося відкласти.

Та саме сьогодні вона є надзвичайно актуальною для України і світу в умовах війни, що точиться в нашій державі, та ядерної катастрофи, якої людство намагається уникнути. Новітня технологія дозволить не лише захистити людину від руйнівного впливу на організм, але й надалі допоможе покращити стан здоров’я та знизити рівень захворюваності у суспільстві.

Випробування винаходу проводились в одному з регіонів України, а також у Києві, спостереження щодо можливості широкого застосування технології велись поблизу Тихого океану в США та Атлантичного у Португалії.

Інформацію стосовно новітньої технології, українською компанією розміщено на сайті TM OCEANS-365,  або можна отримати за телефоном: +380 (95) 365 17 17.

Розробка українського винахідника запатентована і готова до виходу на український та міжнародний ринки.

Сам винахідник заявляє, що готовий до її впровадження і відкритий до співпраці із особами й державними установами для застосування новітньої технології у всьому світі.

Можливо, саме ця розробка українського винахідника дозволить людству вберегтися від небезпечних викликів і загроз та протистояти їм у майбутньому.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН