Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Через закритий телеграм канал було організовано схему виїзду чоловіків за кордон

Учора прикордонники Білгород-Дністровського загону запобігли реалізації планів правопорушника з переправлення чоловіків призовного віку через державний кордон.

В ході перевірки оперативної інформації було встановлено, що мешканець Одещини, з метою «легкого заробітку», використовуючи закритий телеграм-канал, вирішив надати послуги по безперешкодному потраплянню за кордон.
Щоб реалізувати свої протиправні наміри, 73-річний громадянин України вдався до хитрощів. Спочатку він проінструктував двох майбутніх втікачів, щоб ті прибули до м.Одеси та, знявши номер в готелі, чекали його дзвінка.
Надалі організатор вдався ще й до підробки документів, зробивши чоловікам псевдодовідку про відрядження до порту, який знаходиться в м.Рені.
За такі «послуги» правопорушники мали сплатити йому 4500 тисяч доларів США з кожного.

Наразі про даний факт направлено повідомлення до Національної поліції за фактом виявлення ознак кримінального правопорушення ст.332 Кримінального кодексу України.

Заходи з протидії переправлення осіб через державний кордон проводили оперативники Білгород-Дністровського та Подільського прикордонних загонів.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН