Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Київській обласній військовій адміністрації пройшла зустріч з народними депутатами

У Київській обласній військовій адміністрації 16 лютого відбулася робоча зустріч із народними депутатами, обраними від пристоличного регіону. Захід пройшов на чолі з т.в.о. голови Київської ОДА Дмитра Назаренка, за участю заступників очільника: Сергія Білецького, Миколи Бойка, Андрія Братуся та Жанни Осипенко.

Серед народних депутатів взяли участь Микола Бабенко, Сергій Бунін, Ольга Василевська-Смаглюк, Олександр Горобець, Олег Дунда, Валерій Колюх.

У ході спілкування нардепам-мажоритарникам презентували програми відбудови інфраструктурних об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф. Зокрема, йшлося про обласну програму «Нова оселя», мета якої — першочергово забезпечити житлом багатодітні родини, сім’ї з дітьми та вагітними жінками, а також родини загиблих військовослужбовців.

Директор Департаменту містобудування та архітектури Ярослав Янович розповів присутнім про проєкт та етапи його реалізації в постраждалому регіоні. Також він наголосив, що відбудова регіону — не просто відновити пошкоджене майно, а реалізувати комплексний підхід під час відбудови. Мова йде про розвиток, відповідне оснащення та благоустрій відновлюваних територій.

Директорка Департаменту регіонального розвитку Алла Бондар презентувала народним депутатам України програму «Відбудова приватних будинків», що вже реалізується на Київщині. Вона розповіла про сам проєкт, представила дорожню карту й особливості його впровадження. Алла Бондар наголосила, що зведення будинків проводиться за типовим проєктом, їхня площа становить 70, 90 і 120 кв. м. Додатково передбачається реалізувати в будівлях енергоефективність, інженерні забезпечення (водо-, тепло-, газо-, електропостачання) і каналізування.

Серед іншого, присутні обговорили й інші програми, що допомагають відновити пошкоджені будівлі. Зокрема мова йшла про реалізацію на Київщині проєктів національної платформи UNITED 24, Програми відновлення України та Програми зі зведення укриттів. Також було наголошено, що з відбудовою постраждалої інфраструктури допомагають і міжнародні фонди та партнери.

«На цей рік в області прийнято ряд програм, що відповідають актуальним задачам сьогодення. Важливо, аби ми разом з вами консолідували зусилля для впровадження цих проєктів. Маємо йти пліч-о-пліч до реалізації задач, об’єднати сили для досягнення певної конкретики, стратегії і планування дій, щоб отримати спільний результат. Зокрема це стосується відбудови пошкодженої війною інфраструктури», — зауважив Дмитро Назаренко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН