Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Українські розвідники розповіли про свою роботу на Херсонському напрямку під час контрнаступу

Український розвідник «Малий» розповів про роль воєнної розвідки під час контрнаступу ЗСУ на Херсонському напрямку.

«Прорив лінії фронту на Херсонщині відбувся саме на нашому напрямку роботи. Українські сили робили спроби розвинути контрнаступ в кількох місцях. Але в росіян була досить сильна оборона, — каже розвідник. — Ми змогли знайти найслабше місце, і там українські підрозділи невдовзі прорвали фронт. У підсумку окупантам довелося тікати з правобережжя Херсонщини. Те, що ми з хлопцями допомогли в цьому, досі гріє мені душу».
Як згадує «Малий», того пам’ятного ранку, коли українські розвідники та десант йшли на штурм, північ Херсонщини огортав густий туман. Спершу запрацювали гармати:
«Українська артпідготовка виглядала так, наче відкрився портал в пекло. Мені здавалося, що по лісосмугах біля села б’є вся артилерія Південного фронту. […] Всі ті ворожі укріплення, за якими ми спостерігали місяць, просто стерло з лиця землі».
«Ми з побратимами жартували: «Кавун», який попереду нас – це сакральний символ Херсонщини. Візьмемо «Кавун» – візьмемо і Херсон. Так воно і сталося», – розповів розвідник.

Завдяки грамотно спланованому наступу та чіткій координації дій між підрозділами на полі бою українські сили лише за один день змогли відігнати ворога аж на 10-15 кілометрів. Той прорив став одним із ключових в процесі деокупації правого берега Дніпра включно з Херсоном.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН