Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Рідкісну техніку російської армії уразили на Херсонщині

Артилерія Збройних Сил України уразила російський ЗРК Тор-М2ДТ.

Аналітики з Ukraine Weapons Tracker стверджують, що це перше підтверджене знищення рідкісної російської системи протиповітряної оборони, яка в першу чергу призначена для використання в арктичних умовах.

Російський Тор-М2ДТ уразили воїни 406-ї окремої артилерійської бригади імені генерал-хорунжого Олексія Алмазова Командування морської піхоти ВМС ЗСУ.

OSINT-дослідники з’ясували, що систему ППО окупантів уразили біля села Челбурда в Олешківській міській громаді Херсонського району Херсонської області.

Нині ця територія тимчасово окупована російськими загарбниками.

Ймовірно, для ураження Тор-М2ДТ були застосовані високоточні артилерійські 155-мм снаряди M982 Excalibur.

На відео видно, що після першого удару снаряд влучив у передню частину дволанкового гусеничного шасі.

Кілька російських солдат вибігли з вогнегасниками і намагалися загасити полум’я.

Проте українські воїни-артилеристи завдали повторного удару – і цей боєприпас розірвався за кілька метрів від бойового відділення пускової установки комплексу протиповітряної оборони Тор-М2ДТ. Це, ймовірно, призвело до значних пошкоджень машини і втрати особового складу окупантів.

Російські окупаційні війська перекинули ЗРК у арктичній модифікації в Україну в грудні 2022-го.

Тор-М2ДТ – арктичний варіант ЗРК Тор-М2, усі елементи якого розміщені на базі дволанкового гусеничного транспортера ДТ-30ПМ-Т1. За даними окупантів, ці ЗРК призначені не лише для прикриття російських військових підрозділів, але й мають захищати стратегічно важливі об’єкти у Арктичному регіоні РФ.

Такі комплекси ППО мала на озброєнні лише 80-та мотострілецька бригада берегових військ Північного флоту ВМФ РФ. Станом на 2020 рік росіяни мали 12 ЗРК Тор-М2ДТ.

Джерело

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН