Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Віталій Кім лобіює призначення нового голови Херсонської ОВА?

Про призначення очільника Херсонської області, а вірніше обласної військової адміністрації. Спочатку Олександр Вілкул робив спроби впливати на звільнені громади Херсонщини до вересня 2022 року, допомагаючи потужно місцевим жителям, а також виїжджаючи особисто і з заступниками туди, слухаючи людей і оглядаючи територію. Тепер його практику філігранно втілює Віталій Кім, роблячи ставку на першість, а вірніше призначення на посаду голови Херсонської ОВА свого першого заступника Георгія Решетілова. Про це пише телеграм канал “Український південь”.

Підлеглі Кіма говорять, що той давно переріс цю посаду, а значить стає небезпечним і для свого керівництва. Тим більше на засіданнях саме Решетілов озвучує ефективні рішення і креативні ходи, які політично потім приписують улюбленцю жінок – Кіму. Голова Миколаївської ОВА, користуючись тим, що і Лагута, і Янушевич, не вміли комунікувати з населенням, відкрито спілкуючись в ефірі, пояснюючи публічно свої дії, вирішив по-своєму й розкласти пазли. Чим небезпечна ця ситуація для жителів Херсонщини?

Хоча б через можливе лобіювання злиття територій двох областей, адже в результаті війни інфраструктура сільської місцевості Херсонщини дуже зруйнована, тому якийсь відсоток людей залишиться і за кордоном, і в інших обласних центрах України. Тому вже сьогодні треба вибудовувати Стратегію відновлення звільненої Херсонщини, зважаючи на знищені села, дороги, мости, підприємства, бізнес, школи, садочки…

Швидкісному очільнику Янушевичу так сподобалася ситуація з гуманітаркою та коштами на відбудову, які почали литися в регіон, що він забув про планування. Але яке планування-стратегія, якщо Херсонщина для нього просто рестарт для повернення у владні кабінети Києва? У разі призначення Решетілова, саме Кім отримує вплив на управлінські рішення, включаючи та приєднання Херсонщини до Миколаївщини. Бо своя територія лише буде зростати, бо він не чужинець для Миколаївщини, як і Решетілов!

Цікава позиція й Давида Арахамії, який вже представляв у 2021 році партизана-губернатора Лагуту, і знов вирішив включитися у гру, підтримуючи Кіма і водночас розширюючи свою територію впливу. А де херсонська громадськість, еліта, чи розпорошена окупацією регіону вона просто спостерігає за тим, як за неї миколаївські нападники грають?

Так, нам дістанеться приз – посаду першого заступника голови Херсонської ОВА віддадуть херсонцю Дмитру Бутрію, але центр рішень буде у Миколаєві?

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН