Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївщина взаємодіятиме з Данською Радою у справах біженців

Між Миколаївською обласною військовою адміністрацією та Представництвом Данської Ради у справах біженців в Україні підписано Меморандум про взаєморозуміння задля надання допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалому від війни населенню.

Так, у вівторок, 31 січня, Меморандум про взаєморозуміння підписали начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім та Генеральний секретар Данської Ради у справах біженців Шарлотта Сленте.
Меморандум передбачає забезпечення гідних умов проживання внутрішньо переміщених осіб та населення, що постраждало внаслідок війни, надання психосоціальної підтримки та грошової допомоги, посилення соціального захисту тощо.
Також, відповідно до Меморандуму, сторони співпрацюватимуть й у напрямку гуманітарного розмінування та допомоги особам, які постраждали від мін та вибухонебезпечних залишків війни.
Звертаючись до партнерів Віталій Кім висловив сподівання, що підписання документа принесе ефективні результати та розширить можливості співпраці. Також начальник ОВА акцентував на важливості відбудови Миколаївської області, повернення бізнесу й тим самим збільшення кількості робочих місць у регіоні.
Зі свого боку Генеральний секретар Данської Ради у справах біженців Шарлотта Сленте наголосила, що ДРБ продовжить сприяти відновленню області та запровадить ефективні механізми співпраці у сфері допомоги внутрішньо переміщеним особам та постраждалому населенню.
Додамо, що при підписанні були присутні голова Миколаївської облради Ганна Замазєєва, начальник Головного управління ДСНС України у Миколаївській області Микола Панасенко, директор департаменту економічного розвитку та регіональної політики ОВА Олександр Корольов та позаштатний радник першого заступника начальника Миколаївської ОВА Дмитро Тарасенко.

Делегацію Представництва Данської Ради у справах біженців в Україні представляли директор ДРБ Джуліан Закрзевскі, виконавчий директор в Європі та Азії Джері Гарві, регіональний менеджер Хуан Херера, координатор зв’язків з органами державної влади Діна Гуд та регіональний координатор з комунікацій та інформаційно-просвітницької роботи Олександра Холм.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН