Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За матеріалами СБУ мешканці одного з сіл Бериславського району повідомлено про підозру у колабораційній діяльності

Під час захоплення зс рф Бериславського району, окупанти призначили жінку «главою Дудчанского сельского совета военно-гражданской администрации Бериславского административного района Херсонской области». Вона добровільно погодилась і розпочала незаконну діяльність.

На виконання завдань представників окупаційної влади рф, зловмисниця формувала апарат окупаційної адміністрації у селі Дудчани та впровадження стандартів і законодавства держави-агресора у сфери життєдіяльності, насамперед з метою залучення місцевого населення до «паспортизації» та голосування на псевдореферендумі про приєднання до рф.

Підозрювана сприяла впровадженню переходу суб’єктів господарювання села на російську систему реєстрації та оподаткування, а також ведення розрахунків російським рублем.
Аби догодити окупантам, вона розселяла військовослужбовців рф по оселям місцевих мешканців. Збирала інформацію про активістів села, які можуть чинити спротив окупаційній владі.
Слідчі СБУ повідомили їй про підозру за ч.5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без неї.
Наразі фігурантка справи переховується на тимчасово окупованій території Херсонщини.
Заходи з викриття протиправної діяльності проводили співробітники Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН