Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ігор Йосипенко поділився власним баченням щодо призначення голови Херсонської ОВА

Місце голови Херсонської ОВА залишається вакантним після звільнення з посади Ярослава Янушевича. Сьогодні депутат обласної ради Ігор Йосипенко дав коментар журналістам інформаційного видання “Український Південь” свого бачення, хто має очолити Херсонську ОВА:

І користуючись нагодою хочу з вами поділитися своїми думками. Я люблю всю Україну, від Закарпаття до Луганщини, але мені б не хотілося, аби до моєї рідної Херсонщини знову на деякий час приїхала молода і перспективна команда управлінців, яка б вчилася, як керувати тими чи іншими процесами. Під час війни не до навчання, Херсонщина після звільнення потребує ефективного керівника й місцевого, який знає досконало область. Мені б хотілося, аби Президент України почув нашу з вами думку, що хочемо бачити на посаді очільника Херсонської ОВА людину, яка живе проблемами Херсонщини, пов’язує своє майбутнє і своїх дітей саме з Херсонщиною. Нам потрібна місцева людина, яка знає регіон, може відразу включитися в роботу, не експериментуючи і “ламаючи дрів”, бо за цим долі людей, для яких треба відбудовувати інфраструктуру, створювати робочі місця. На посаду очільника області повинна прийти людина, яка може об’єднати політичні еліти, підприємців, громадськість, активних і небайдужих людей. Саме така! Ніколи чужинець не буде віддаватися на 100 % роботі в краю, з яким не пов’язує своє майбутнє.

Впливи і зацікавленість керівників сусідніх областей з Херсонщиною можуть призвести до негативних процесів. Влітку спостерігав, як Олександр Вілкул, начальник Криворізької міської військової адміністрації, зі звільненням перших громад Херсонської області – Кочубеївськоїї, Високопільської, Нововоронцовської, допомагаючи місцевим жителям тоді, “окучував” цю частину Херсонщини, я не розумію, чому обласна влада дозволяла йому це робити? Можливо він думав, що ця частина території буде закріплена за Кривим Рогом? Сьогодні намагається свій вплив розповсюдити на Херсонщину, на кадрові призначення і керівництво Миколаївської області. Навіщо?

Я впевнений у звільненні лівобережжя Херсонщини, жителі області отримали вже “щеплення” від “руськогоміра” і нам треба об’єднуватися й працювати над відновленням регіону. Ніхто за нас це не зробить.

Досить призначати людей на керівні посади в Херсонську область, які приїздять вчитися, роблять помилки і не несуть відповідальності за них, а після звільнення забувають про людей, за яких приймали доленосні рішення. Нам треба очільник, який знає проблеми в кожній громаді й після призначення буде працювати вже наступного дня, а ми, депутати, громадськість, підприємці, жителі, об’єднавшись, будемо йому допомагати відновлювати Херсонщину!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН