Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Слідчі поліції Херсонщини задокументували факт загибелі жительки Станіславської громади під час окупації

На деокупованій території Херсонської області продовжуються поліцейські заходи з документування військових злочинів армії рф відносно цивільного населення під час окупації.
Як розповів заступник начальника відділу слідчого управління поліції Херсонщини Костянтин Савін, нині одна із спеціалізованих слідчо-оперативних груп відпрацьовує населені пункти колишнього Білозерського району.
Так, поліцейські встановили, що в с. Широка Балка 29 березня минулого року загинула місцева мешканка. За словами односельців, вона відкрито висловилася на вулиці військовослужбовцям рф проти окупації України росією. За це один із окупантів розстріляв жінку з автомата. Місцеві жителі поховали загиблу патріотку в балці на території села, адже агресори заборонили селянам відвідувати кладовище.
Наразі поліцейські за процесуального керівництва представників обласної прокуратури провели ексгумацію тіла. Нині тривають необхідні слідчі дії в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.2 ст.438 (Порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.
Кожен воєнний злочин на території Херсонщини буде ретельно задокументований поліцією та розслідуваний належним чином задля притягнення винних у їх вчиненні до відповідальності.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН