Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

З’явився новий подкаст “Рішуча Миколаївщина”: вийшов перший випуск про суднобудування

Серія подкастів має назву “Рішуча Миколаївщина”. Перший випуск присвячено галузі суднобудування

Кожен регіон України докладається до  перемоги і продовжує це робити по-своєму. Миколаївщина стримала просування російських військ. Але якою ціною?

У новій серії подкастів “Рішуча Миколаївщина” розповідаються історії, які допоможуть, як мешканцям, так і вихідцям з Миколаївщини, і всім українцям по-новому подивитися на можливості та побачити успіхи навіть під час війни надзвичайно важливого регіону.

Рішуча Миколаївщина — це про людей, що творять історію та формують поствоєнне майбутнє півдня України.

“Створити цей подкаст мене спонукало бажання віддати шану регіону, де я виріс, який по-справжньому прийняв на себе удар одним з перших, і довгий час лишався у безпосередній близькості до передової. росіяни спричинили величезні руйнування. Я переконаний, що після перемоги та відновлення Миколаївщина має стати лідером півдня. Тому я хочу якомога більше розповісти про процеси, які можуть бути корисні при плануванні відновлення”, — говорить автор подкасту Владислав Фарапонов, аналітик “Інтерньюз-Україна”.

Перший епізод присвячено галузі, що принесла Миколаєву славу. І зараз не про крейсер, якому наші воїни наказали йти далеко, а про потужну індустрію суднобудування. Саме таку назву — “Слава” — мав флагман росії, крейсер, який дістався росії у 1991 р. та був перейменований у “Москву”. Саме цей військовий корабель був потоплений навесні 2022 Чорному морі. Цей ракетний крейсер був побудований у Миколаєві, як і три схожих з одного самого проєкту.

Це розмова з Анатолієм Михельсоном, екс-заступником генерального директора заводу з виробництва та маркетингу Миколаївського суднобудівного заводу. Він — один з тих, хто будував той самий крейсер.

У подкасті Анатолій Леонідович ділиться думками про можливі шляхи розвитку галузі після перемоги, яка дуже добре відома миколаївцям. У подкасті також можна знайти поради про те, який флот потрібен Україні і як не втратити цю унікальну галузь назавжди.

Випуски подкасту “Рішуча Миколаївщина” будуть виходити на онлайн-медіа рішень “Рубрика”. Послухати подкаст можна на популярних платформах:

Серія подкастів рішуча Миколаївщина створена за фінансової підтримки Європейського Союзу і Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Вміст подкасту є одноосібною відповідальністю Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов’язково відображає погляди Європейського Союзу і Федерального Міністерству економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН