Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Кухар з Каховки стала кулінарною амбасадоркою України

Оля Геркулес – кулінарна амбасадорка України в широкому сенсі. Вона є найбільш відомою як лондонська шеф-кухарка, фуд-блогерка та авторка кулінарних книжок. Про неї вже кілька років пишуть найавторитетніші американські газети, а влітку 2022 р. вона потрапила до топ-25 найвпливовіших жінок Великої Британії за версією журналу VOGUE.

Оля народилася у Каховці, й у Великій Британії опинилася у 18 років – поїхала на навчання, вивчала політику та мови, здобула диплом магістра. Однак закінчивши школу гастрономії, почала дописувати на кулінарні теми до медіа, зокрема до видань зірки кулінарії Джеймі Олівера. Згодом почала працювати в лондонському ресторані та взяла участь в тедевізійному кулінарному шоу Saturday Kitchen. Так стала відомою.
І хоча сама кулінарка наголошує, що справжній талант не у неї, а в її мами (“Моя мама – кухар від бога, насправді, я ніколи не готувала, я їла”, – зізнається вона), але її дебют в ролі авторки кулінарних книг був дуже успішним. В 2015 р. Оля видала збірку кулінарних рецептів її бабці та мами “Mamushka: Recipes From Ukraine & Beyond” (Мамушка: Рецепти з України та з-за її меж). Вже тоді весь світ зацікавився її рецептами борщу та інших українських страв, а “Обсервер” назвав її висхідною зіркою в їжі. Газети і журнали на всіх континетах змагалися за можливість опублікувати її інтерв’ю, телеканали радо запрошували показати, що ж таке українська кухня. Та й самі українці зацікавилися своєю співвітчизницею і захотіли спробувати проготувати щось за її рецептами.
Нині 38-річна Оля Геркулес має вже чотири опубліковані книги, перекладені понад 10 мовами світу, мешкає у Лондоні і знайомить увесь світ з Україною і українською культурою через нашу національну кухню. Вона не лише проводить майстер-класи по всьому світу, вбираючись обов’язково у бабусину хустину, а й стала однією з тих, хто привертає увагу до російсько-української війни та залучає іноземців до допомоги Батьківщині. Так, минулої весни вона стала співзасновницею проєкту “Cook for Ukraine” – благодійної ініціативи, де кухарі зі всього світу, готуючи, підтримують Україну, а всі виручені кошти відправляють на допомогу нашій країні.

Diaspora.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН