Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Депутат Херсонської міської ради постане перед судом: його підозрюють у колабораційній діяльності

За процесуального керівництва Подільської окружної прокуратури міста Києва завершено спеціальне досудове розслідування та скеровано до суду обвинувальний акт відносно депутата Херсонської міської ради за фактом зайняття посади, пов’язаної з виконанням адміністративно-господарських функцій у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачений, в умовах воєнного стану прийняв пропозицію представників збройних сил РФ про співпрацю та був проголошений заступником Голови воєнно-цивільної адміністрації м. Херсон.
Перебуваючи на вказаній «посаді» обвинувачений виконував організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції в незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території в окупаційній ВЦА м. Херсон, тобто здійснював незаконну діяльність, пов’язану із виконанням організаційно-розпорядчих функцій.
Санкція статті передбачає від 5 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.
Досудове розслідування здійснювалося слідчими нацполіції за матеріалами ДЗНД СБУ.
Раніше окружна прокуратура повідомила про підозру сину вказаного депуатата, якиї також є депутатом Херсонської міської ради, за фактом співпраці з державою-агресором, а також організації та проведенні мітингу на підтримку дій окупантів та активній участі у ньому (ч. 6 ст. 111-1 КК України).

Пресслужба Київської міської прокуратури

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН