Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Київ отримав автобуси від фінського міста Тампере

Сьогодні Київ отримав від фінського міста Тампере три пасажирських автобуси. В них також приїхала гуманітарна допомога, яку зібрали для столиці України міська влада Тампере спільно з активними громадянами Фінляндії. Про це повідомив очільник КМДА Віталій Кличко.

Через постійні атаки російського агресора і його спроби залишити столицю й Україну без електроенергії, українці відчувають дефіцит електроенергії. А нам вкрай важливо забезпечити роботу наземного пасажирського транспорту. Нагадаю, що сьогодні на всіх тролейбусних і трамвайних маршрутах міста у нас працюють автобуси. Тож отримана сьогодні допомога є важливим внеском у забезпечення роботи наземного громадського транспорту Києва.
Також Тампере постійно надсилає Києву гуманітарну допомогу. Сьогодні, наприклад, її передали в трьох автобусах. Це – допомога для українських військових, медикаменти, найнеобхідніші речі для немовлят та інше.
А на початку широкомасштабної агресії росії фінське місто прийняло багато українців, які рятувалися від війни.
Додам, що Тампере – перше місто, з яким Київ підписав колись угоду про побратимство (в 1954 році).

Дякую владі та громаді Тампере, зокрема Товариству українців Тампере, та фінському народу за підтримку і необхідну допомогу Києву та Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН