Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі створено робочий простір для журналістів-переселенців

Обладнані в приміщенні Центру робочі місця дають можливість журналістам-переселенцям займатися професійною діяльністю, готувати журналістські матеріали для газет, сайтів, радіо і навіть – для телебачення.

Пилип Юрик – журналіст і письменник – працює в газеті «Запорізька правда». Але газета зараз в силу різних причин не має ні свого приміщення, ні необхідної оргтехніки. Зате все це є у Центрі журналістської солідарності НСЖУ.

У Запоріжжі створено робочий простір для журналістів-переселенців 1

– Тут працюється напрочуд легко, бо сама аура допомагає. Аура журналістського братерства, підтримки. Ми часто буваємо тут, щоб попрацювати, поспілкуватись, відчути нашу єдність у ці важкі часи випробувань для всієї України. Відчути, що наше слово теж служить перемозі над ворогом. Ми віримо, що дуже скоро кожен з нас повернеться в своє місто, в свою редакцію. Вже зараз навіть плануємо, яким буде перший номер газети чи перший випуск радіопрограми після де окупації, – сказав Пилип Юрик.

Алла Шамрай – журналістка-переселенка з Енергодару – до  війни працювала власкором Запорізького віжн-радіо «На дотик». Після окупації з Енергодару переїхала до Запоріжжя. В Центрі журналістської солідарності зустрілася з колегами з віжн-радіо. З’явилися ідеї по новій передачі. Домовилася про зустріч у Центрі з колегою – режисером радіо Оленою Бугайченко.

У Запоріжжі створено робочий простір для журналістів-переселенців 2

– Дуже сподіваємося, що нам вдасться зробити цікаву програму. Я так скучила за роботою. Добре, що центр дає таку можливість знову відчути себе журналісткою, зробити щось цікаве і потрібне, – говорить Алла.

Центри журналістської солідарності – це ініціатива Національної спілки журналістів України, що реалізується за підтримки Міжнародної та Європейської федерацій журналістів, а також ЮНЕСКО. Вона покликана допомагати представникам медіа, що працюють в Україні під час війни. Центри діють у Києві, Львові, Івано-Франківську, Чернівцях, Запоріжжі, Дніпрі та надають журналістам організаційну, технічну, матеріальну, юридичну, психологічну та інші види допомоги.

Джерело – “Ми з України”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН