Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Криму влаштували шоу, випустивши дельфінів у море: тварини загинули

Як уже повідомляла Асоціація, 2 листопада бенефіціари «нового дельфінарію» «Фліппер» випустили в акваторію однієї з бухт окупованого Севастополя чотирьох дельфінів, що призвело до паніки місцевих жителів – дельфіни стали плавати бухтою та видавати несамовиті крики.

На інциденті одразу почав «наробляти позитивний піар» фейковий «губернатор» Михайло Развожаєв, який «спрямував служби рятувати дельфінів», що стало одразу масово розкручуватися різними пропагандистськими «медіа» окупантів.

Спочатку повідомлялося, що нібито «двох дельфінів врятували», але це виявилися «інші тварини». 3 листопада окупанти виявили два трупи дельфінів на узбережжі, але останки тварин виявилися «лежачими» та подіям 2 листопада явно не відповідали.
3 листопада у «власника дельфінарію», який дельфінів у морі й випустив, окупанти «вилучили сімох морських котиків» та перевезли їх «до Коктебельського дельфінарію». Сам «директор» Володимир Калниболотський, як повідомляють місцеві джерела, «запив і готується до в’язниці, але розраховує, що на зоні буде “у поважусі”».
Повідомляється, що «Фліппер» прогнозовано не мав у прифронтовому місті виручки у 2022 році і що «директор» нібито вирішив своєрідно «врятувати дельфінів від голодної смерті».

При цьому створенню «розважальної установи» передувало «рейдерське захоплення» «Севастопольського дельфінарію» в Артилерійській бухті у 2017 році. Далі два роки різні угруповання «бізнесменів» боролися за контроль за «живим товаром», через що низка тварин загинула і захворіла від недогляду.
Повідомляється, що тепер «відпущенники» Степа, Майя, Тоша та Зоя стали «заручниками ситуації», оскільки «восени у дельфінарії пройшла остання вистава, а підприємець звільнив чи відправив у відпустку своїх співробітників».

При цьому навіть окремі підконтрольні окупанту ресурси визнають, що пошук дельфінів у морі «виглядає абсурдно». При цьому основна суперечка серед кримчан розгорілася про те, наскільки «звільнення дельфінів» було раціональним, адже «ніхто ж не думав, що хтось вирішить, що дельфінів треба рятувати з їхнього природного довкілля».

Водночас, навіть підконтрольні окупантам експерти в соціальних мережах визнають, що зараз, в умовах масштабної війни, «Чорне море саме по собі несприятливе навіть для диких дельфінів». Констатується, що насправді береги Севастополя з літа були усіяні трупами диких дельфінів, яких часто тишком-нишком закопували «працівники благоустрою».

Севастопольці пишуть, що підконтрольні окупантам бізнесмени «всі роки дозволяли експлуатацію диких тварин з метою збагачення бариг та «виховання» підростаючого покоління» і що «знань про те, що дельфіни мають величезні ризики померти зараз – нуль».

Інші мешканці півострову заявляють, що в умовах злочинної «мобілізації» та загибелі сотень кримчан на фронтах російської агресії «повістка» фейкового рятування дельфінів виглядає «недоречною». Одночасно про екоцид диких чорноморських дельфінів, який проходить у результаті російської агресії, пропаганда окупантів намагається замовчувати.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН