Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області триває робота з укріплення об’єктів критичної інфраструктури та підготовка до опалювального сезону

Про це говорили на нараді очільника ЗОВА Олександра Старуха з керівниками структурних підрозділів. Так, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ОВА Віталій Литвиненко зауважив, що після ворожих атак на електропідстанції фахівці змогли частково відновити зруйноване та оперативно поновити електропостачання у місті. До того ж, додатково продовжують укріплювати об’єкти енергетичної інфраструктури.

– Усі підприємства та установи мають в першу чергу захищати нашу електромережу, а не лише споживати енергію. Для її збереження та стабілізації роботи усі повинні відповідально поставитись до відключень. У тому числі, ми відпрацювали питання опалення комунальних установ, де наразі розміщуються внутрішньо переміщені особи. Туди вже доставлено альтернативні види палива, зокрема, відпрацьовано алгоритм дій на випадок ураження ворожими ракетами тепломережі. Крім цього, якщо будуть повторні відключення електроенергії заклади охорони здоров’я запустять в дію генератори, – підкреслив Олександр Старух.
Що стосується зимового періоду, у Запорізькому районі завершується підготовка до опалювального сезону: в обласному центрі та Вільнянській громаді проводять останні перевірки та вже завтра розпочнуть опалювальний сезон. Крім централізованого теплозабезпечення житлових будинків, у місті буде створено 43 центри обігріву.
Під час наради також торкнулися питання евакуації соціально незахищених верств населення. У профільному Департаменті ЗОВА зазначили, що практично всіх підопічних інтернатних закладів міста Запоріжжя було вивезено до центральної та західної частини України. Наразі триває робота з евакуації важкохворих дітей.

Департамент культури та інформаційної політики

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН