Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Захисник з Одещини у складі механізованої роти допоміг зупинити наступ російських спецпризначенців

Бути активним в усьому – це одна з головних запорук успіху, вважає головний сержант механізованої роти 28-ої омбр Олександр, або ж “Капрал”. Ще в дитинстві він пов’язав своє життя зі спортом, а вже в дорослому віці, очолив футбольну команду, зайнявся благоустроєм рідної Нової Дофіновки на Одещині та кілька разів вставав на захист батьківщини, зокрема у лавах “лицарів”.

“Спочатку я проходив строкову службу у навчальному центрі Повітряних сил на Київщині. Коли РФ напала на нас у 2014-му – мобілізувався до 28-ої омбр та відправився на Схід, де й прийняв перший бій з підрозділом російських найманців. Тоді вони спробували напасти на нас, використовуючи 2 транспортних засоби, стрілецьку зброю й вибухівку, але в результаті були ліквідовані”, – розповів “Капрал”.

Повернувшись до військової служби після повномасштабного вторгнення, Олександр разом зі своїми бойовими побратимами неодноразово брали участь у важких боях, які супроводжувалися потужними артобстрілами. Один з таких відбувся у серпні, коли на позиції “Капрала” за підтримки артилерії та БМП-1АМ “Басурманин” почали наступ 2 взвода російських спецпризначенців.

“Противник готував свою операцію досить розумно. Приблизно за місяць росіяни підібрали найбільш оптимальний маршрут та активно “проробляли” його задіюючи арту та снайперів. Але ми чітко розуміли, що відбувається. План ворога ми пропрацювали ще за 2 тижні до його реалізації, тому кожен їхній крок був для нас очевидним”, – поділився Олександр.

У результаті бій відбувся чітко за планом українських захисників. Знищивши ворожий особовий склад та БМП, “лицарі” відбили атаку та зайняли вигідний для себе рубіж. Згадуючи це “Капрал” наголошує, що він пишається цією роботою.

Олександр вірить у перемогу України та радить українцям бути активними та чесно робити все можливе, аби її наблизити. А сам “лицар” планує після неї розвивати себе та власні проєкти, зокрема продовжить займатися своєю футбольною командою, гравці якої теж захищають батьківщину на різних напрямках.

28 окрема механізована бригада імені Лицарів Зимового

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН