Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Нововоронцовка під обстрілами: пошкоджено школу та інфраструктуру селища (відео)

Ворог  ракетними обстрілами  знищує  цивільну  інфраструктуру  селища міського типу Нововоронцовка, застосовуючи і заборонену зброю – касетні снаряди.    Багато  жителів виїхало, на межі між мирним  життям  і бойовими діями залишаються  найстійкіші.

На Херсонщині російська  армія продовжує «воювати» з мирними населеними пунктами.

Під постійними  обстрілами  села Нововоронцовської  громади:   Осокорівка, Трудолюбівка   та центр громади .

Внаслідок обстрілів отримали поранення місцеві жителі, пошкоджено приватні будинки, аптеки та магазини.

На відміну від звільнених сіл – Іванівки, Трудолюбівки  та Осокорівки, селише  Нововоронцовку не було окуповано ворогом, але під обстрілом  вона майже з першого дня війни. Населений пункт на межі між мирним життям  і бойовими діями.

Інна Яковенко проживає у Нововоронцовці. Жінка мала власний бізнес – невеличкий магазин у рідному селищі. Вона  згадує,  як вночі їй повідомили  телефоном  про пожежу в ньому після  обстрілів.

Незважаючи на комендантську годину, вона сіла в авто і поїхала рятувати майно. За короткий час туди прилетів ще один снаряд.

«І бігла із  вогнегасником сюди, сусід уже щось тушив, були пожежники, вони також тушили,  але було пряме попадання і було дуже лячно»,  – розповідає Інна Яковенко, підприємиця  смт. Нововоронцовка

 

На жаль,  постраждав не лише магазин, після влучання згорів майже вщент весь ринок.

«Його (ринок-ред.) було обстріляно 13 червня, також було обстріляно і поряд моїх сусідів. Сюди прилетіло пряме попадання і все згоріло, біди наробило дуже-дуже багато, також попало і на автовокзал, і там далі у нас є магазини, ці магазини також постраждали»,  – продовжує розповідати  Інна Яковенко, підприємиця  смт. Нововоронцовка.

Очевидці кажуть.  селище обстрілюють майже кожного дня касетними снарядами. У страху за своє життя, люди вимушені були покинути свої домівки і їхати у безпечне місце.

Та на сьогодні під обстрілами  залишається понад 1000 місцевих жителів, на допомогу їм приходять волонтери.

Іван Дудар разом з іншими приїздить до Нововоронцовки регулярно. Але навіть під час видачі гуманітарки – вимушені дотримуватися правил безпеки. 

«По чуть-чуть або в різний час, щоб просто масово це не робить, бо це – небезпечно. Є небезпека обстрілів» , – коментує  Іван Дудар, волонтер.

Поки Нововоронцовка залишається під обстрілами – місцева влада виконує свої функції дистанційно.  Цей формат  виконання повноважень зазнає нещадної  критики від жителів , що залишилися.   Люди самостійно згуртувалися, підтримують одні одних,   як можуть.

«Люди згрупувалися і кожен виконує свою роботу, дякуючи волонтерам, дякуючи медичним працівникам, дякуючи  Червоному Хресту, всім небайдужим людям, які залишилися в селищі. Ми виконуємо ту роботу,  яку ми виконували і до цього», –  говорить Інна Яковенко, підприємиця.

Раніше ми повідомляли, що внаслідок нічного обстрілу Нововоронцовки загинула місцева мешканка, співробітниця відділу культури селищної ради громади.

А вже у серпні, незадовго до навчального року,  – загинула вчителька – про це повідомили в соцмережах її учні.

Зруйнували російські військові  і школу у Нововоронцовці.

Фото: Школа. Нововоронцовка

Окупанти нещадно завдають постійних ударів  по житлових будинках, незважаючи на наслідки та смерть мирних жителів.

І доки Нововоронцовка знаходиться на межі, на лінії фронту  – лишається ризик для життя кожного її мешканця.

                        Автор – редакція  інформаційного видання “Український південь”.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН