Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Звільненій Кочубеївській громаді передали реанімобіль

Автомобіль, оснащений усім необхідним обладнанням та медикаментами, передали волонтери з Німеччини. Така лікарня на колесах допоможе реанімувати людину, нормалізувати її стан та надати першу медичну допомогу у самих віддалених селах.

Кочубеївська ОТГ була деокупована ще наприкінці березня. Зараз тут проживає близько 1,5 тисячі людей, проте більшість – виїхали через воєнні дії. Голова селищної ради Людмила Костюк зізнається, до війни в них був пункт екстреної медичної допомоги зі своїм автомобілем та усім необхідним обладнанням, але під час окупації все розграбували орки.

«На сьогодні в нас залишилися і фельдшери, і водії, але проблема в тому, що вони не можуть надавати медичну повноцінну допомогу, оскільки для повноцінної роботи не вистачало саме автомобілю. Так, ми намагалися вирішити це питання, але це суттєва затримка у часі. Коли стоїть питання життя людини, то лік іде на хвилини», – зізналась жінка.

Лікарню на колесах для територіальної громади вдалося знайти за допомогою співпраці волонтерів та керівництва Херсонської ОВА.
Андрій Селецький – волонтер, офіційний представник міжнародної організації «Червоний Хрест». Саме він привіз автівку до України. Чоловік каже, що автомобіль комплектували німецькі лікарі та він оснащений новітнім обладнанням для надання невідкладної медичної допомоги.

«Це лікарня на колесах. Вартість такого реанімобіля 40 тис. євро. Автомобіль оснащений усім необхідним. Тут є дефібрилятор, апарат ШВЛ та інше необхідне обладнанням, яке допомагає реанімувати людину, нормалізувати її стан та надати першу медичну допомогу. Цей автомобіль не для транспортування, а саме для надання допомоги у найвіддаленіших точках. І саме для нашої степової місцевості – це знахідка, тому що не всюди можуть проїхати наші звичайні реанімаційні автобуси, де потрібен повний привід, і не завжди потрібно транспортувати людину, якщо є можливість надати допомогу людині саме у селі», – розказав волонтер.

Це вже не перша така допомога, яку надали волонтери з німецької Благодійної організації «Feine Ukraine». Першим був автомобіль Volkswagen, який передали на потреби волонтерів Херсонщини. За словами заступника начальника Херсонської військової адміністрації Дмитра Бутрія, керівництво області постійно співпрацює із благодійними організаціями та міжнародними благодійними фондами. Адже на сьогодні для керівництва Херсонщини дуже важливо відновити життєдіяльність деокупованих територій, інфраструктури та надання медичних послуг – від цього залежить життя та здоров’я самих херсонців.

“Дякуємо за це нашим волонтерам. Із самого початку війни ми із ними постійно співпрацюємо і саме завдяки їм ми отримали цей автомобіль», – зазначив заступник Ярослава Янушевича.

Найближчим часом волонтери передадуть деокупованим громадам Херсонщини ще декілька автомобілів. Це будуть реанімобілі, протипожежна техніка та вантажівки, які зараз так необхідні селищам, які тільки но оговтуються від російської окупації.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН