Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсонській області зафіксували 309 фактів викрадення людей: як діяти, якщо ви стали свідком

На Херсонщині окупанти щодня викрадають людей. Станом на 31 серпня з початку війни у Херсонській області зафіксовано 309 фактів викрадення, – 185 осіб досі перебувають у полоні. Центр громадянських свобод разом із іншими правозахисними організаціями, які опікуються питанням викрадення цивільних, розробили рекомендації, як діяти, якщо Ваша рідна, близька чи знайома особа стала заручником або Ви стали свідком викрадення людини.

Повідомте про це:

🔹 на гарячу лінію Національної поліції України +38 089 420 18 67 або Телеграм чат-бот t.m/poshuk_znyklyh;

🔹Національне інформаційне бюро – 1648 або +38 (044) 287-81-65 (якщо ви за межами України).Також працює чат-бот у Viber та Telegram @nib_uncp_bot;

🔹на цілодобову гарячу лінію Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених СБУ +38 067 650 83 32, +38 098 087 36 01.

☑️Якщо ви перебуваєте на підконтрольній території України – зверніться до відділку поліції та надайте всю інформацію про те хто, скільки людей, за яких обставин і коли стали цивільними заручниками.

☑️Якщо статус та місце перебування викраденої людини не відомі, у відділку поліції напишіть заяву про те, що звʼязок з нею втрачено, та отримайте номер кримінального провадження в ЄРДР.

🔻Якщо ви родич викраденої людини, здайте зразок ДНК для проведення тесту.

🔻Також зверніться до СБУ та повідомте усю відому вам інформацію про злочин.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН