Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонка розповіла про виїзд з окупованої території

Мешканці окупованих територій продовжують масово виїздити на підконтрольну Україні територію. Шлях цей часто важкий, виснажливий та небезпечний. Враховуючи наступальні дії ЗСУ та ймовірність розгортання масштабніших бойових дій, люди їдуть у безпечні місця, аби невдовзі повернутися до рідних осель у вільні міста і села. Розповіла про свій шлях херсонка:

– Ми виїхали перевізником з Херсона 22.07 о 7 год. Їхали мікроавтобусом. Десь біля 13 год доїхали до черги на Василівку(з Дніпрорудного). В Перший день стояли напроти села Першотравневе. Другий- нарешті проїхали бп біля двух дубів(це все теж поле за Першотравневим). Далі в черзі два дні стояв перевізник, а ми чекали в с.Скельки. І ось сьогодні 26.07 ми зранку були 107, а ввечері на підконтрольній.

На бп до Василівки дивились паспорти, один раз вивели чоловіків, та раз провірили що в багажнику. На блокпосту в самій Василівці перевіряли багаж, ми відкривали сумки, переривали речі. Мобільний в нас не перевіряли. В сірій зоні було тихо. Але!!!

В Степногірську пішов дощ, розмило дорогу, наш мікроавтобус ледве проїхав, його дуже заносило. Там застрягло декілька легковиків, але з Запоріжжя.

Декілька порад. Беріть з собою води, але майте на увазі, що в с.Скельки ви можете поповнити запаси. Те саме з їжею. В Скельках вона в рази дешевша ніж в Херсоні. Ціна там в магазині дешеві, є кафе, де готують їжу.

Ще в черзі продають місцеві їжу/напої.

В Скельках та інших селах можна ночувати. Питайте у людей, є за символічну суму(80-100грн), а дехто навіть безкоштовно.

Знайомтесь в колоні. Кооперуйтесь. Так ви зможете нумерувати один одного, і не давати людям без черги займати ваше місце. А ще якщо попадете у велику чергу, то вам не потрібно тримати дітей весь час в полі, бо ви їх можете з жінками залишити в селі, а водій чекатиме чергу. І як побачить, що пора своїх з села забирати, сусіди по колоні притримують йому місце. А ще це вам допоможе проїхати сіру зону якщо ви не знаєте дороги.

Не кладіть цінні речі, гроші, зарядки в дорожні сумки, то тільки в свої наплічні сумочки. Перед нами був мікроавтобус , де в жінки витягли з дорожньої сумки три пачки доларів. Вона дуже затримала чергу. І колона попала в дощ у сіру зону.

В сірій зоні було тихо, як ми їхали, але в черзі за ці дні весь час гупало, та місцеві в селах кажуть, що то в них так завжди.

Ну і хоч дорога була тяжка, все ж воно того було варте.

Р.С. Не кидайте своє сміття на узбіччі. Фото з Херсона. Ілюстративне.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН