Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонського освітянина підозрюють у державній раді

За матеріалами СБУ колишньому директорові Бериславського фахового коледжу Херсонського державного університету повідомлено про підозру у колабораційній діяльності.

З початку повномасштабного вторгнення зс рф на територію України «освітянин» добровільно перейшов на сторону ворога і погодився обійняти псевдопосаду «голови військово-цивільної адміністрації Бериславського адміністративного району».

 

Колаборант наразі активно виконує організаційно-розпорядчі, адміністративно-господарські функції у незаконно створеному окупаційною владою органі на тимчасово окупованій території Бериславського району:

 

• формує апарат окупаційної адміністрації;

• реалізує політику країни-загарбника у сфері бюджетних відносин;

• контролює функціонування сфери житлово-комунального господарства та управління об’єктами нерухомого та іншого майна;

• інспектує сільські, селищні та міські окупаційні органи влади на предмет взаємодії та виконання наданих ним як «головою» завдань.

Слідчі СБУ кваліфікували дії колаборанта за ч. 5 ст. 111-1 (добровільне зайняття громадянином України посади, пов’язаної з виконанням організаційно-розпорядчих або адміністративно-господарських функцій, у незаконних органах влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора) Кримінального кодексу України.

За вказаний злочин йому агрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до десяти років.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Управління СБУ в Херсонській області за процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН