Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Роботу транзитного хабу з допомоги херсонцям налагоджують у Запоріжжі

Херсонська міська рада за сприяння іноземних партнерів та спільно з Херсонською обласною військовою адміністрацією налагоджує роботу транзитного хабу у Запоріжжі. Цей центр прийняття та розподілення внутрішньо переміщених осіб з Херсона та Херсонщини був створений, аби громадянам (що залишають окуповані території) надати перший необхідний тимчасовий притулок та допомогти з подальшим розселенням у різних частинах України. Про це розповіли у міській раді.

“Створення та функціонування такого хабу є дуже важливим, – зауважує т.в.п. міського голови Галина Лугова, – у зв’язку з окупацією Херсонщини через військову агресію Російської Федерації тисячі жителів Херсонської області зараз намагаються виїхати на підконтрольну Україні територію через єдиний доступний напрямок – Запорізьку область. І всім цим людям необхідно допомогти.

Наразі я звернулася в Агентство ООН у справах біженців в Україні, щодо поліпшення матеріальної підтримки нашого хабу та його оснащення, аби за їхнього сприяння ми змогли надати людям, що тікають, якомога якіснішу допомогу”.

Галина Лугова зауважила, що жителі Херсона висловлюють глибоку повагу та вдячність всім, хто докладає сили для підтримки міста та області.

Курує роботу транзитного хабу для біженців з Херсонщини радник Херсонського міського голови Роман Головня.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН