Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запорізькій області почали підготовку до опалювального сезону: яким він може бути

На профільній нараді з підготовки до опалювального сезону, що пройшла під керівництвом очільника ЗОВА Олександра Старуха, було опрацьовано можливі варіанти забезпечення області опаленням. Також у нараді прийняли участь заступник керівника ЗОВА Геннадій Тімченко, директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва ЗОВА Віталій Литвиненко.

За попередніми розрахунками, повний перехід житлокомунгоспу на електричне опалення неможливий, тому розглядаються інші варіанти забезпечення теплом осель мешканців області. Також опрацьовується можливість установки додаткового обладнання у малих котельнях для використання альтернативних варіантів палива.
Очільник ЗОВА наголосив, що лікарні та школи мають бути забезпечені автономними системами опалення на випадок відсутності централізованого теплозабезпечення.
У межах можливого проводяться випробування опалювальних мереж на тимчасово окупованих територіях.
– Там наші люди, рашисти про них піклуватися не будуть. Тож треба думати, як можна допомогти територіям тим, що в наших силах, – зазначив Олександр Старух.
Обговорили на нараді і тарифи, що будуть застосовуватися у новому опалювальному сезоні. Як зазначили посадовці, підвищення оплати за комунальні послуги не буде, ціни зафіксовані станом на 24.02.2022 року.

Департамент культури та інформаційної політики

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН