Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Одесу відвідав Голова Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії

Вчора Начальник Одеської обласної військової адміністрації Максим Марченко провів робочу зустріч з Головою Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії Тобайясом Еллвудом. Про це розповіли на офіційній сторінці Одеської ОВА.

Під час зустрічі сторони обговорили ситуацію в Одеському регіоні з огляду на військову агресію, а також визначили подальші напрями поглиблення двосторонньої українсько-британської співпраці на регіональному рівні.
Начальник Одеської ОВА висловив подяку британській стороні за всебічну підтримку України та надану практичну безпекову допомогу. «Поставки Великою Британією зброї для захисту і оборони української землі та посилення боєздатності нашої армії дуже важливі для нас», – підкреслив Максим Марченко.
Начальник Одеської обласної військової адміністрації детально ознайомив Голову Комітету з питань оборони Палати громад Парламенту Великої Британії з жахливими наслідками ударів з використанням ракет нанесених російською армією безпосередньо по території Одеси та Одеської області.
Тобіас Еллвуд висловив думку щодо необхідності створення, навколо Одеського порту, схваленої ООН гуманітарної зони для того, щоб забезпечити експорт зерна і запевнив Начальника Одеської ОВА у непохитності позиції британської сторони щодо підтримки України. За його словами, це питання є важливим не лише в контексті української безпеки, але й безпеки всієї Європи.

Пан Еллвуд також висловив готовність й надалі просувати позицію України на міжнародній арені, наголосивши, що Велика Британія «може робити значно більше, ніж вона робить зараз».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН