Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Два мешканці Миколаївщини допомагали ворогові коригувати вогонь

За процесуального керівництва Миколаївської обласної прокуратури двом мешканцям Миколаївщини повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про переміщення та розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану (ч.3 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, зловмисники збирали розвіддані щодо розташування, переміщення підрозділів ЗСУ та інших формувань, а також розташування інфраструктурних об’єктів на території м. Миколаєва та області. Потім одержану інформацію агенти передавали куратору країни агресора через канали закритого зв’язку, яку окупанти використовували для ракетних ударів по Миколаєву та Баштанці.
У ході обшуку, проведеного за місцями проживання підозрюваних вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони з доказами протиправної діяльності.
Зловмисників затримано у порядку ст.208 КПК України.
За клопотанням прокурора одному із підозрюваних судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави, щодо іншого – розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу триває.

Заходи з викриття зловмисників проводились управлінням Служби безпеки України в Миколаївській області під процесуальним керівництвом обласної прокуратури.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН