Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільниця Спілки жінок Херсонщини взяла участь у Зальцбурзькому глобальному семінарі

Розпочав свою роботу Ювілейний 75-й Зальцбурзький глобальний семінар «Підтримка та налагодження зв’язків українського громадянського суспільства під час війни» у м. Зальцбург (Австрія). Основний меседж форуму – пріоритети українських груп громадянського суспільства України. Представила Україну, а зокрема Спілку жінок Херсонщини її очільниця Ірина Ніколаєва, яка розповіла детальніше про подію у соціальних мережах:

Я представляла жіночий рух України – Спілку жінок України @womens_union_of_ukraine та Спілку жінок Херсонщини @spilka_zhinok , а також Департамент економіки та інвестицій Херсонської міської ради.

Основні напрямки дискусій:

1. Сектор мистецтва та культури

2. Системи освіти

3. Проблеми між поколіннями

4. Придатні для життя міста та місцеві громади

5. Окуповані території та переміщені установи

6. Повернення та реінтеграція біженців та переміщених осіб

7. Зміцнення демократичних інститутів і верховенства права

8. Жіночий голос і розширення прав і можливостей.

Я безпосередньо взяла участь в обговоренні питань щодо окупованих територій, переміщених установ і у найважливішому, на мою думку, питанні повернення та стратегій економічного розвитку деокупованих територій. Адже для того, щоб люди повертались, необхідно створити необхідні умови. Форум проходить у напрочуд позитивному руслі. Є представники сильних країн, зокрема Україна, США, Естонія, Литва, Нідерланди, Швейцарія та інші. Знаю, що це дуже потужний крок до розвитку нашої країни.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН