Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

70 тисяч пенсіонерів Херсонської області отримували пенсію через “Укрпошту”

З 1 липня на території окупованої частини Херсонської області припинила роботу Укрпошта. Наразі в області працює 14 відділень ПриватБанку, повідомляє Суспільне. У коментарі цьому медіа голова Херсонської обласної ради Олександр Самойленко зазначив, що зараз завезти готівку до окупованого регіону неможливо. Вона може бути викрадена, машини можуть бути пограбовані. Люді, які доставляли готівкові кошти, ризикують життям, – каже голова облради. Олександр Самойленко говорить, що виплати в готівці буде призупинено. За його словами, коли область буде звільнена від російських військових, гроші видадуть у повному обсязі.

Виконувачка обов’язків начальника Головного управління пенсійного фонду України в Херсонській області Людмила Тарнавська в коментарі Суспільному зазначила, що пенсіонерів, які отримували виплати через Укрпошту на Херсонщині 70 тисяч. Жителям, які отримували пенсії через Укрпошту та Ощадбанк, фахівчиня радить відкрити нові рахунки у Приватбанку.
Водночас, російські окупаційні сили на Херсонщині поширюють повідомлення, що Україна нібито відмовилася від пенсійного забезпечення в регіоні. Про це 2 липня на своїй сторінці у Фейсбук повідомив перший заступник голови Херсонської обласної ради Юрій Соболевський. Він зазначив, що всі пенсії нараховуються і будуть продовжувати нараховуватися.
Тим часом у призначеній російськими військовими так званій «військово-цивільній адміністрації» Херсонської області повідомили про відкриття в окупованому Херсоні відділення «пенсійного фонду». «Заступниця голови військово-цивільній адміністрації» Катерина Губарєва 30 червня заявила, що співробітники центру встановлюватимуть право на отримання пенсії на основі наявної бази даних. Наразі жителі Херсонської області можуть отримати «допомогу» у розмірі 10 тисяч рублів, – розповіла Губарєва.
Чи отримують жителі окупованої частини півдня українські пенсійні виплати? Які пенсії обіцяють виплачувати російські окупаційні сили? Чи є відповідальність за отримання російських пенсій жителями окупованих територій ?

Ці та інші актуальні питання в програмі «Новини Приазов’я» обговорює ведучий Олександр Янковський.

Новини Приазов’я

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН