Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Миколаївський вчений планував створення “Миколаївської народної республіки”

У Миколаєві затримали за підозрою у держзраді ексдепутата, який вважав українську мову блювотою. Про це повідомляє Антикорупційний штаб.

Рік тому Сергій Шубін потрапив у гучний скандал: через негативні публікації і заяви про Україну, українську мову і культуру. Він стверджує, що на Україну очікує розпад, називає українська мову “блювотою”, не вважає бойовиків “ЛДНР” терористами і читає в соціальних мережах пабліки про Путіна, Шарія і “русский мир”. А тепер з’ясувалось, що він планував створення “Миколаївської народної республіки”.

Сергій Шубін — вчений, доктор наук з державного управління, завідувач кафедрою гуманітарних дисциплін Миколаївського інституту права, професор. Шубін був депутатом міськради VI скликання від “Блоку Наталії Вітренко “Народна опозиція”, яку нещодавно заборонив суд. За даними ЗМІ, Шубін створив концепцію побудови “МНР”, яку мали використати окупанти після захоплення регіону. Область нібито мала “проголосити незалежність” та вийти зі складу України. Шубін навіть встиг розробити “гімн”, “герб” та “прапор” псевдоутворення. Він також виписав проєкт ієрархії окупаційної влади, яку мав очолити “керівник військово-цивільної адміністрації “МНР”. Він управляв би так званими “головними управління служби безпеки, внутрішніх справ, надзвичайних ситуацій” тощо.

Служба безпеки вже затримала Шубіна і повідомила підозру про вчинення державної зради. Як свідчать наявні дані, чоловік підготував документальне, правове та суспільно-політичне «обґрунтування» для створення та функціонування фейкової республіки у межах області.

Відповідно до вилучених у нього під час обшуку документів, Миколаївщина повинна була заявити про вихід з-під юрисдикції та державно-адміністративного складу України, проголосивши себе «Миколаївською народною республікою» (МНР). А потім протягом місяця перейти на російську мову, отримати власні «герб, прапор і гімн». Час існування «МНР» – виключно у період «спеціальної військової операції» рф.

«А після її завершення – МНР буде клопотати перед керівництвом російської федерації про включення МНР у склад рф у якості окремого її регіону (суб’єкта федерації)», – говориться у концепції, яку розробив затриманий.

Також ворожий агент планував, що на території «псевдореспубліки» запровадять російський рубль, реорганізують системи освіти та охорони здоров’я за зразком рф, а культурна галузь буде функціонувати «на принципах и фундаменте идей русского мира».

За наявними даними, ворог пообіцяв агенту одну з керівних посад у псевдоутворенні, якщо їм вдасться захопити Миколаївську область. Тому фігурант не тільки готував «концепції», а й надавав інформацію про підрозділи ЗСУ на території обласного центру.

У ході санкціонованого обшуку вилучено беззаперечні докази його причетності до протиправної діяльності, а саме:

переписка з представниками спецслужб рф;

російська та радянська символіка;

особисті нотатки щодо створення та діяльності так званої «МНР».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН