Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У населених пунтах Херсонської області ситуація стає критичнішою

Велика кількість населених пунктів Херсонської області знаходяться у важкому становищі та чекають на ЗСУ. Люди намагаються чинити опір противнику різними методами, більшість не погоджується на співпрацю.

Більше про неї розповів депутат обласної ради Сергій Хлань:

У Новій Каховці комунальні підприємства пішли на співпрацю з ворогом.

З кожним днем ситуація в Херсонській області стає критичнішою. Особливо це стосується сіл. Люди без медикаментів, грошей і продуктів. Будинки знищені, з залишків стирчать не здетоновані снаряди. Готують їжу на вогнищі, без зв’язку і можливості виїхати.

На жаль, зростає кількість полонених, навіть серед звичайних мирних жителів, зокрема й жінок.

У звільнених селах Херсонщини, в кишенях мертвих орків знаходять прикраси та золото, яке було вкрадене у людей. Нічого нового, це армія, яка прийшла мародерити, люди жаліються, що забирали все, навіть вживані і далеко не нові меблі.
Почастішали випадки дезертирства серед російських військових, їх не забезпечують елементарно їжею, вони бачать як палає в області і не хочуть вмирати, тому думають про втечу.

На 1 липня росіяни анонсували відкриття залізничного пасажирського сполучення між окупованими Херсоном і Кримом. Але провалились і перенесли «ідею» на невизначений термін.

Від сьогодні в ХДУ почалася вступна кампанія. У цьому році умови для випускників з Херсонщини будуть спрощені: для вступу на бюджет потрібні будуть співбесіда та мотиваційний лист, дистанційно.

Сьогодні сталась ще одна маленька перемога, український борщ внесли до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО. На нього, як і на все українське, зазіхали росіяни, але в питання поставлено крапку, борщ наш. І я впевнений, що ми обов’язково цю подію відсвяткуємо на вільній Херсонщині, наприклад, на нашій славній Кам’янській січі. Зваримо борщу на всіх і будемо насолоджуватись краєвидом на Дніпро й думати про щасливе майбутнє.

Чекаємо на звільнення, віримо в ЗСУ, не давайте собі засумніватись в Україні, Херсонщину ніхто не покине.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН