Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Миколаєві слідчі повідомили про підозру ексдиректору департаменту міськради за незаконне заволодіння бюджетними коштами

Колишній посадовець заволодів близько 500 тисячами гривень міської ради за фактично невиконанні підрядні роботи з реконструкції та термосанації будівлі дошкільного навчального закладу на підставі завідомо підроблених офіційних документів. Нині підозрюваному загрожує ув’язнення на строк до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

–    Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у 2017 році колишній керівник одного з департаментів органу місцевого самоврядування, зловживаючи своїм службовим становищем, на підставі завідомо підроблених офіційних документів щодо виконання підрядних робіт, що стосується реконструкції з термосанацією будівлі дошкільного навчального закладу, безпідставно перерахував бюджетні кошти на адресу підрядника за фактично їх невиконання, – зазначає начальник слідчого управління поліції Едуард Соловйов.

Внаслідок таких дій фігурант завдав збитків бюджету міста майже пів мільйона гривень.

На підставі зібраних доказів та проведених експертиз 24 червня співробітники слідчого управління ГУНП в Миколаївській області повідомили про підозру ексдиректору за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 КК України «Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем» та ч. 1 ст. 366 КК України «Службове підроблення». Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Миколаївська обласна прокуратура.

Відділ комунікації поліції Миколаївської області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН